Az autóalkatrészek alapvető típusai

- 2021-03-26-

Osztályozás a felhasználás jellege szerint

Az autóalkatrészeket öt kategóriába lehet sorolni az alkatrészek használati jellegétől függően

1. Alapvető alkatrészek: utaljon az autó néhány fő összeszerelési részére, például főtengelyre, hengerblokkra, hengerfejre, vezérműtengelyre, keretre, tengelyházra, sebességváltóházra stb.

2. Fogyó alkatrészek: azokra az alkatrészekre vonatkozik, amelyeket ki kell cserélni, ha egyes alkatrészek természetesen elöregedtek, érvénytelenek vagy lejártak a jármű működése során, például különböző sebességváltószíjak, szűrőelemek, tömítések, gumiabroncsok, akkumulátorok stb.

3. Kopó alkatrészek: utaljon azokra az alkatrészekre, amelyek könnyen elhasználódnak, és nem vezetnek, például csapágypersely, dugattyúgyűrű, dugattyú, bütyökcsapágy persely, hengerhüvely, légszelep, vezetőcső, kormánycsap, kormánycsap persely, kerékagy, fékdob, különféle olajtömítések, acéllemez csap és hüvely, stb

4. Karbantartó alkatrészek: a karbantartási alkatrészek azokra az alkatrészekre vonatkoznak, amelyeket egy bizonyos működési ciklus után ki kell cserélni, például különféle tengelyekre, fogaskerekekre, különböző mozgó alkatrészek rögzítőelemeire és bizonyos élettartam alatt cserélni kívánt részekre, például néhány rögzítőelemre. , kormánycsukló, féltengely hüvely, stb

5. Zhaoqing incidens: A Zhaoqing esemény az autó sérült részeire vonatkozik, például lökhárítóra, lámpára, visszapillantó tükörre, karosszériára, hűtőre stb., Főként a baleset miatt

¼ˆ2ï¼ ‰ Az alkatrészek forrása szerint

Az autóalkatrész -beszállítók forrása szerint két kategóriába sorolható, az egyiket eredeti alkatrészeknek, a másikat megfelelő alkatrészeknek nevezik.

Az úgynevezett eredeti alkatrészek az eredeti berendezésgyártó (OEM) termékeire vonatkoznak, amelyeket kizárólag a gépjárműgyártók használnak a Qifeng által meghatározott szabványoknak és követelményeknek megfelelő javításra és cserére. Ezek a termékek megfelelnek az eredeti gyártó által előírt szabványoknak, az eredeti gyártó védjegyével, az eredeti gyártó cikkszámával (néha az OEM védjegyével) és az eredeti gyártó csomagolásával. Ezeket a termékeket általában speciális kereskedőkön keresztül vagy az autógyártók speciális szervizüzleteiben szállítják.

Azokat az alkatrészeket, amelyeket nem az eredeti gyártó szállított, de ugyanarra a járműtípusra alkalmazhatók a megfelelő eredeti alkatrészekkel, megfelelő alkatrészeknek nevezzük. Ez egy kicsit bonyolultabb.