Kormányrendszer alkatrészek

- 2024-05-22-

Az autókormánymű rendszerfőként három részből áll: kormányvezérlő mechanizmus, kormánymű és kormányváltó mechanizmus.

Kormányvezérlő mechanizmus:

Főbb alkatrészek: kormánykerék, kormánytengely, kormányoszlop stb.

Funkció: A vezető és az autó kormányrendszere közötti interfészként továbbítja a vezető kormányzási erejét a kormányműnek. Ezen a mechanizmuson keresztül a vezető könnyen szabályozhatja a jármű haladási irányát.

Kormányszerkezet:

Ez a rész a kormánykerék forgó mozgását a kormány lengőkarjának lengésévé vagy a fogasléc tengelyének lineáris oda-vissza mozgásává tudja átalakítani, és felerősíti a kormányvezérlő erőt.

Elhelyezés: Általában az autó vázára vagy karosszériájára rögzítik.

Funkció: Lassító és erőnövelő erőátviteli eszközként akormánymű rendszer, nemcsak felerősítheti a vezető által a kormányon keresztül bevitt erőt, hanem megváltoztathatja az erőátvitel irányát is, hogy a jármű a vezető szándéka szerint tudjon fordulni.

Kormányváltó mechanizmus:

Funkció: A kormánymű által kibocsátott erőt és mozgást továbbítja a kerekekre (kormánycsuklók), és szabályozza a bal és jobb oldali kerekek elhajlását egy bizonyos összefüggésnek megfelelően. Ez a rész eGyőződjön meg arról, hogy a kormánykerék mindkét oldalon a vezető szándéka szerint elhajolhat, és a két kormánykerék elhajlási szögét egy bizonyos viszonyban tartja, hogy csökkentse a kerekek és a talaj közötti relatív csúszást, és javítsa a jármű kormányzási teljesítményét és vezethetőségét. stabilitás.